OhlanderGruppen
IT-säkerhet

Hur skyddar man en webapplikation?

Jörgen LindblomJörgen LindblomJörgen Lindblom

En webbapplikation är en mjukvara som körs på en webbserver och används för att tillhandahålla olika tjänster eller funktionaliteter via internet. Dessa applikationer är ofta mål för olika säkerhetsattacker, eftersom de ofta hanterar känslig information och kan utnyttjas för att komma åt andra system.

En web application firewall (WAF) är en säkerhetslösning som kan användas för att skydda webbapplikationer från olika säkerhetsattacker.

Den fungerar som en filtermekanism som sitter mellan webbservern och internet, och granskar all trafik som passerar genom den. Om den upptäcker något som verkar misstänkt eller farligt, kan den blockera trafiken och förhindra en potentiell attack.

Att skydda din webbapplikation är avgörande för att säkerställa att den fungerar korrekt och att den inte används för att komma åt känslig information eller orsaka skada på ditt företag eller dess kunder.

En viktig del av säkerhetsstrategin för att skydda din webbapplikation från olika typer av attacker, inklusive skadlig kod, SQL-injektion och DDoS-attacker.

Här är några anledningar till varför du bör skydda din webbapplikation med en WAF:

 • Skyddar mot skadlig kod.
  En WAF kan identifiera och blockera skadlig kod som försöker ta sig in i din webbapplikation. Detta inkluderar kända säkerhetsproblem och sårbarheter som kan utnyttjas av angripare för att ta sig in i ditt system och stjäla känslig information.
 • Förhindrar SQL-injektion.
  En SQL-injektion är en typ av attack där en angripare försöker infoga skadlig kod i din webbapplikation genom att manipulera en SQL-fråga som används för att hämta data från en databas. En WAF kan identifiera och blockera dessa typer av attacker, vilket minskar risken för dataintrång.
 • Minimerar DDoS-attacker.
  En DDoS-attack är en attack där en stor mängd trafik skickas till en webbapplikation för att överbelasta den och orsaka driftstopp. En WAF kan blockera trafik som verkar misstänkt och därmed minimera risken för en DDoS-attack.
 • Ökar efterlevnad av regler och riktlinjer.
  Många branscher har regler och riktlinjer som kräver att företag skyddar sin känsliga information. En WAF kan hjälpa dig att uppfylla dessa krav och minska risken för dataintrång och förluster.

När du vill skydda din webbapplikation med en WAF, kan du vända dig till oss för hjälp. Vi är experter på IT-säkerhet och kan anpassa lösningen efter dina behov och krav.

Vår tjänst för skydd av webapplikationer!

Här kan du läsa mer om vår tjänst för skydd av webapplikationer

Klicka här!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er?

Kontakta oss så berättar vi mer!

OhlanderGruppen

Våra tjänster

Postadress

Box 1207
131 27 Nacka Strand

Besöks- och leveransadress

Augustendalstorget 9
131 52 Nacka Strand

Nordiskt tillväxtcertifikat
 • Cookie Policy
 • Integritetspolicy
LinkedIn