OhlanderGruppen
IT-säkerhetTips och råd

Varför ska vi göra en IT-säkerhetsanalys?

Jörgen LindblomJörgen LindblomJörgen Lindblom

Risken för att utsättas för cyberattacker och dataintrång är idag större än någonsin. För många företag är det svårt att veta var man ska börja för att skydda sig, många vet inte heller om man behöver.

I många fall lägger man tilliten till sina leverantörer av IT-tjänster och hoppas därmed att frågan är löst. Men detta är långt ifrån fallet för många.

Förtroende är bra, men kontroll är bättre.

Att genomföra en IT säkerhetsanalys på företaget är en viktig investering för att skydda verksamheten mot cyberattacker och dataintrång. Här är några skäl till varför ni bör genomföra en IT-säkerhetsanalys på företaget,

 • Identifiera sårbarheterna
  Genom att utföra en IT säkerhetsanalys kan ni upptäcka eventuella sårbarheter i er IT-miljö. Detta innebär att ni kan åtgärda problem innan de utnyttjas av cyberkriminella och skydda företagets data och andra resurser.
 • Förebygg skador och förluster
  IT-säkerhetsanalyser kan hjälpa till att minimera skador och förluster i händelse av en cyberattack eller dataintrång. Genom att ha en uppdaterad bild av säkerhetsstatusen i företaget kan ni förbättra era skydd och minska risken för skador.
 • Följ regler och standarder
  Många branscher har särskilda regler och standarder för datasäkerhet och integritet. Genom att genomföra en IT-säkerhetsanalys kan ni försäkra er om att företaget följer dessa regler och standarder och undvika eventuella påföljder eller förlorad förtroende från kunder och partners.
 • Öka medarbetarnas medvetenhet
  En IT-säkerhetsanalys kan också hjälpa er att öka medarbetarnas medvetenhet om säkerhetsrisker och hur de kan bidra till att minimera dessa. Detta kan inkludera att tillhandahålla utbildning och riktlinjer för datasäkerhet och integritet, vilket i sin tur kan hjälpa till att minska risken för mänskliga fel och misstag.


Genom att ta itu med dessa problem kan du skydda din verksamhet mot cyberattacker och dataintrång och öka ditt företags långsiktiga framgång och tillväxt.

Har ni dessutom en IT-partner blir detta en viktigt del i kravställandet.

Företag som inte har tillräckligt tillräcklig bra IT-säkerhet löper idag stor risk att drabbas av en rad olika negativa konsekvenser. Som ex.

 • Dataintrång och stöld av känslig information
 • Downtime och avbrott i verksamheten
 • Ransomware och annan skadlig kod
 • Kostnader för att återställa system
 • Förlorat förtroende och anseende

Det är därför viktigt att vidtar åtgärder för att skydda sig mot dessa risker genom att se över sina system, processer och säkerhetslösningar.

Vi kan hjälpa er med en IT-säkerhetsanalys!

Här kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa er

Klicka här!
OhlanderGruppen

Våra tjänster

Postadress

Box 1207
131 27 Nacka Strand

Besöks- och leveransadress

Augustendalstorget 9
131 52 Nacka Strand

Nordiskt tillväxtcertifikat
 • Cookie Policy
 • Integritetspolicy
LinkedIn